Zelené potraviny a bylinky zatočí i s volnými radikály v těle

Jistě všichni moc dobře víme, že hromadění volných radikálů v těle, může způsobit zvrat na buněčné úrovni a v nejhorším případě zapříčinit také rakovinu. Prevence je dnes velmi důležitá i z toho důvodu, že žijeme v moderním rychlém světě s nezdravými dopady na naše zdraví. Pomoc je však na blízku a jmenuje se ovoce, zelenina a bylinky.

Co jiného, než vitamíny, minerály, stopové prvky, antioxidanty a živiny, by vás měly ochránit před škodlivými vlivy? Samo to ovšem nepůjde, zvláště poté, jste-li navyklí na určitý denní režim, tzv. rutinu. Začínáte snídaní až v práci? Jezdíte často autem? Stravujete se nepravidelně? Nedodržujete pitný režim? Kouříte? Pijete alkohol? A s těmito otázkami bychom mohli pokračovat. Je to ovšem zbytečné, protože každý zřejmě tuší, co dělá špatně. Horší je to s nápravou.

Motivací by vám mohl být náš blog o zdraví a rodině

Zdravá strava a jiné přírodní potravinové doplňky jsou kolikrát účinnější, než řada antibiotik. Bylinek na posílení imunity je jako hub po dešti. Stačí si jen přečíst naše tipy pro zdraví a určitě si je osvojíte.

A jak je to s těmi volnými radikály?

Jsou to právě ony, které v mnohých situacích mají na výskyt rakoviny velký podíl. Poškozování zdravých tkání a buněk bohužel leckdy vyústí v tuto zákeřnou chorobu, na kterou zatím nikdo neobjevil 100% lék. Nicméně se ví, že na zabíjení buněk platí okra, kořen pampelišky či konopný olej.

Nenechte si z organismu odčerpat životně rozhodující látky a přispět tak ke vzniku rakoviny vlastní měrou. I když genetiku neovlivníme, naučme se méně stresovat, zdravě jíst a využívat antioxidační byliny.

appetite-1239157_960_720

Správný výběr a skladba potravin dokáže zázraky

bryndza-1369257_960_720Slyšeli jste pojem „zelené potraviny“? Pokud ne, dozvíte se o nich u nás na blogu. Mezi nejznámější patří chlorella a zelený ječmen. Připravte si s námi také dobroty jménem seitan nebo vegetariánské burgery. Rozhodně jsou to varianty, které jsou mnohem zdravější a lákavější, než klasický lepek nebo namletého cosi..uvažujte, než si koupíte polotovar z obchodu. Pár minut navíc při vlastní přípravě jídel nikoho nezabije, naopak posílí. Solené uzeniny a přemíra grilování je pro tělo jedem (karcinogeny). Vysoký příjem soli je navíc spojován s rakovinou žaludku. Významný podíl v prevenci rakoviny má vitamín C a E, flavonoidy, selen, zelený čaj s antioxidanty, lignany, smíšené karotenoidy, fytoestrogeny a koenzym Q10. Řada těchto sloučenin má vliv i na zpomalení stárnutí.